Succes med energioptimering af privatboliger i Sorø Kommune

CASE: Efterisolering og udskiftning af naturgasfyr sparer penge for familien Vesterby.

Læs mere

CASE: Besøg fra HusetsEnergi sætter gang i udskiftning af ældre gaskedel.

Læs mere

CASE: Efterisolering af loftet giver besparelser for Familien Jørgensen.

Læs mere
Boligejere sparede i gennemsnit 4.312 kWh på energioptimerende projekter efter samarbejde mellem Sorø Kommune og HusetsEnergi.

Sorø Kommune og HusetsEnergi indgik i 2014 et strategisk samarbejde om at energioptimere private boliger i kommunen. Boligejere i Sorø Kommune fik gratis adgang til en energiberegner, ligesom de kunne få et gratis og uvildigt energitjek af deres bolig. "Vi ville gerne hjælpe boligejere med at få overblik over deres energiforbrug, samt hjælpe dem på vej med at påbegynde energirenovering. Samarbejdet med HusetsEnergi skulle hjælpe til med dette – faktisk så vi det som et helt konkret værktøj", fortalte klimamedarbejder i Sorø Kommune Anders Kildegaard Knudsen ved indgåelse af aftalen. "Energirenovering er en god ting. Både for boligejeren, som får en bedre økonomi i sin bolig, og for de lokale håndværkere og rådgivere, som skal løfte opgaverne. Samtidig er det et vigtigt bidrag til at nedbringe CO2-udledningen", sagde borgmester Gert Jørgensen.


Resultater

I perioden februar 2015 til juni 2015 har 102 boligejere udfyldt beregneren på HusetsEnergis website, og efterfølgende er der gennemført energitjek i 67 boliger af en energirådgiver fra HusetsEnergi. Af de 67 energitjek har 26 boligejere gennemført energibesparende tiltag for i alt 820.060 kr. (anslået), hvilket svarer til 31.541 kr./bolig. I projektet er der sparet 112.105 kWh, eller 4.312 kWh/bolig. Endelig er der i alt sparet 24.660 kg CO2 svarende til 948 kg CO2/bolig.