Feriehuse skal energioptimeres

Ferieboligejere i Hjørring og Jammerbugt Kommuner får nu en økonomisk håndsrækning til energirenovering af deres feriebolig.

Hjørring og Jammerbugt kommuner har endnu engang arbejdet sammen om at sikre flere energivenlige ferieboliger i kommunerne. Efter først til mølle princippet kunne 80 ferieboligejere i hver kommune få en gratis energigennemgang og dermed få set deres feriebolig efter i sømmene. Efterfølgende fik ejerne gode råd og vejledning til at opnå energibesparelser.


Værdifuldt samarbejde

Siden 2011 har kommunerne samarbejdet om energivenlige ferieboliger. Kommunerne har blandt andet afholdt energimesse og udsendt magasin til alle ejere af ferieboliger. De to kommuner indgik i 2014 et samarbejde med HusetsEnergi om udførelsen af energitjek af ferieboliger. Projektet startede op i efteråret 2014. 


Projektleder i Jammerbugt Kommune Malene Stentoft Sørensen fortæller: - Vi har meget gavn af at samarbejde om mere energivenlige ferieboliger. Begge kommuner har stort fokus på turisme ved Vestkysten og i begge kommuner findes mange ældre ferieboliger. Vi har mange ferieboliger, hvor der virkelig er potentiale for ode besparelser, hvilket også vil reducere udgifterne til forbrug.


Projektleder i Hjørring Kommune, Lisbeth Eeg fortsætter; - Målet med projektet var at  få et bedre ferieboligprodukt og dermed øge muligheden for udlejning. Desuden var det også forventet at skabe flere opgaver hos de lokale virksomheder, når ferieboligejerne skulle have udført energioptimeringerne.


Projektet blev afsluttet i efteråret 2015 og resulterede i 21 energioptimerede feriehuse.