Privatboliger skal energioptimeres

Ejere af privatboliger i Hjørring Kommune får nu en økonomisk håndsrækning til energirenovering.

Få et gratis energitjek af din bolig eller beregn dit energiforbrug på nettet. Som boligejer kan du spare penge og der bliver flere lokale arbejdspladser til især håndværkere.


Du får nu mulighed for at få et gratis energitjek af din bolig eller beregne dit energiforbrug på nettet. Dette gælder, hvis du bor i Hjørring Kommune. Energitjekkene fordeles efter først til mølle princippet.


Der er mange fordele ved energirenovering: Lavere udgifter til energi, bedre indeklima og din bolig vil sandsynligvis stige i værdi på grund af energirenoveringen.
Baggrunden er, at Hjørring Kommune og HusetsEnergi har indgået et samarbejde om at energioptimere private boliger i kommunen. Samarbejdet løber frem til år 2017 og formålet er, at sætte skub i energirenoveringen af private huse i kommunen. Dette er godt for boligejerens privatøkonomi, og det giver flere lokale arbejdspladser til især håndværkere. Samtidig er det til gavn for miljø og klima, at energiforbruget i de private boliger falder.


- "I Hjørring Kommune er vi meget glade for ordningen, fordi det giver boligejerne en god mulighed for at få kigget huset igennem. Jeg tror, det vil være en øjenåbner for mange, at det bliver billigere at bo i huset, og det kan blive lettere at sælge. Desuden giver projektet flere lokale arbejdspladser, og det vil vi naturligvis gerne bidrage til", siger Ole Ørnbøl, der er udvalgsformand for Teknik og Miljø i Hjørring Kommune.


"Vi er meget glade for det kommende samarbejde med Hjørring Kommune. Det vigtigste for os i dette projekt er, at hjælpe borgeren med at nedbringe deres energiforbrug, og vi sørger for at være tilgængelige for borgeren igennem hele processen. Derfor følger vi op på vores energitjek og tilbyder uvildige råd og sparring hele vejen igennem", siger Projekt- og Forretningsudvikler i HusetsEnergi, Søren Dürr Grue.


HusetsEnergi vil foretage alle energitjek og vil være 100 % uvildige i deres tilgang til opgaven. – "Vi har ikke en rørskål med i baglommen, vi vil forsøge at sælge, når vi er på besøg hos borgerne", siger Søren Dürr Grue.


Feriehusenergi
I 2014 og 2015 har HusetsEnergi desuden hjulpet 24 feriehusejere med et energioptimere deres feriehuse.