Glostrup Kommune tilbyder borgere gratis energitjek

Glostrup Kommune og HusetsEnergi indgår samarbejde om at nedbringe energiforbruget i private boliger.

I Glostrup Kommune ønsker man at nedsætte CO2-udslippet og energiforbruget. En del af indsatsen har fokus på energiforbruget i private boliger. Derfor tilbyder kommunen gratis energitjek. 

Der er mange gevinster at hente for private boligejere ved at nedbringe deres energiforbrug. Mest åbenlyst er den kontante besparelse. Men også øget komfort og et mere behageligt indeklima er resultatet af energirenovering af boligen. 

Hurtigt overblik over besparelsespotentiale
Den gratis service udbydes i samarbejde med HusetsEnergi og består af en online energiberegner, hvor boligejeren i otte simple trin skal indtaste forskellige oplysninger om sin bolig, fx aktuelt energiforbrug, isoleringsniveau, vinduestype m.m. 

Efter at have indtastet oplysningerne kan boligejeren med det samme se på skærmen, om der er mulighed for at spare penge ved at gennemføre forbedringer som for eksempel efterisolering, udskiftning af vinduer, varmepumper og andre installationer. For hver foreslået forbedring kan boligejeren desuden se den forventede pris, den estimerede besparelse, og hvor lang tid det dermed vil tage at tjene investeringen hjem.

Tre fluer med ét smæk 

Flemming Ørhem, formand for Miljø- og Teknikudvalget i Glostrup Kommune lægger vægt på, at boligejere oftest slår tre fluer med ét smæk, når de energirenoverer: ”Specielt i boliger fra før 1990 vil der mange gange være meget at hente, både i form af økonomiske besparelser, øget komfort og som regel også sundere indeklima”, siger han.