Ny varmepumpe supplerer oliefyret og sikrer besparelser.

Irene og Leo Nørskov bor i et hus fra 1957 på Gravenhøjvej i Hurup, Thy. Huset opvarmes med et ny kondenserende oliefyr fra 2010, og der er solceller på taget til produktion af elforbruget.

Irene og Leo har haft besøg af energirådgiver Ole Barslev fra HusetsEnergi til et energitjek, hvor Ole sammen med parret gennemgik huset for at finde mulige indsatsområder, hvor familien Nørskov kunne nedsætte deres energiforbrug.

Ole fandt frem til at familien med fordel kunne investere i en ny luft/luft varmepumpe som supplement til oliefyret. ”Vi havde tænkt på at få en varmepumpe op inden besøget fra Ole, men det var rart at høre ham foreslå det også. Jeg har efter besøget fra Ole undersøgt markedet for varmepumper og indhentet forskellige tilbud hjem”, fortæller Leo Nørskov.

Familien har investeret 16.000 kr. i varmepumpen, og dette er inklusiv montering. Ud fra Oles beregninger skal varmepumpen være tilbagebetalt indenfor to år, da den anslåede besparelse ligger på 8.400 kr. om året. ”Varmepumpen er kommet op inde i stuen, og jeg er sikker på, vi nok skal blive glade for den”, fortæller Leo videre.


Udover den nye varmepumpe anbefalede Ole også familien at udskifte tre punkterede ruder i Velux vinduer med energiglas. ”Vi har fået skiftet ruderne, jeg har selv gjort det, det er rart at kunne gøre sådan noget selv”, slutter Leo.


Resultater

  • Årlig besparelse på 8.400 kr.
  • Investeringen tilbagebetalt indenfor to år.