Isolering på loftet giver kroner på bunden.

I april var energirådgiver Tine Lundbye fra Thy-Mors Energi på besøg hos Bodil Nielsen i Snedsted.

Bodil læste på et tidspunkt en artikel, hvori det fremgik, at man som kunde hos Thy-Mors Energi kunne få et energitjek af boligen. Det overvejede hun et godt stykke tid, og derfor var hun heller ikke helt afvisende, da hun blev kontaktet af HusetsEnergi, som tilbød netop dette sammen med en screening af boligen over telefonen. ”Det lød da spændende. Jeg var godt nok lidt skeptisk i starten, men da jeg så fik at vide, at det var gratis, så kunne jeg næsten ikke lade være”, fortæller Bodil Nielsen.


Vandforbruget hos Bodil var under mødet det helt store samtaleemne med konsulenten fra HusetsEnergi: ”Jeg kunne nu ikke forstå, at vandforbruget var så højt. Det snakkede jeg også med Tine om da hun besøgte mig. Men den var nu god nok.” 


Tine Lundbye var forbi boligen i april, og i den forbindelse udtaler Bodil om mødet: ”Det sætter nogle tanker i gang, det er da helt sikkert – man får øje på sine egne dårlige vaner”. 


Hun blev rådet til at få isoleret boligen, så Bodil indhentede et tilbud fra en lokal isolatør, som endte med både at isolere hulmuren, loftet og etageadskillelsen. ”Det er utroligt, at man kan bo i et hus så længe uden at få det isoleret”, siger Bodil. Bodil har boet i huset i godt 30 år. ”Det er ikke så længe siden, det blev gjort, men får vi en sibirisk vinter på den anden side af jul, som vi nu er blevet lovet, så er jeg klar”.


Bodil var meget tilfreds med besøget, og hun siger om energirådgiver Tine Lundbye: ”Hun var en frisk pige! Bare op med loftslemmen og tjekke loftet, ikke nogen fine fornemmelser der. Det var rigtig godt!”

Bodil overvejer foruden isoleringen i boligen at få skiftet et par punkterede køkkenvinduer: ”Bliver de helt hvide, så kan jeg ikke trives med det”.


Resultater

  • Udgifter til isolering: 21.197kr.
  • 400 mm papiruld er brugt på loftet