Udskiftning af oliefyr og efterisolering af hulmuren kan mærkes på pengepungen.

Familien Heiselberg på Øster Vejrupvej i 6880 Tarm har fået udskiftet deres oliefyr med en luft/vand varmepumpe og efterisoleret deres hulmur og loft.

Et besøg fra HusetsEnergi fik skub i planerne om at energioptimere familiens hus. Et ældre oliefyr har indtil for nylig opvarmet huset, men familien har nu skiftet det ud med en luft/vand varmepumpe. 


Leif Heiselberg fortæller: ”Vi er rigtig glade for vores nye varmepumpe, jeg vil gerne opfordre alle til at skifte fra et oliefyr til en luft/vand varmepumpe. Vi gav 98.000 kr. for at få varmepumpen, og dette var inklusiv arbejdsløn til de to håndværkere, der monterede den nye varmepumpe”


Allerede efter 86 dage kan familien se, at varmepumpen er en rentabel løsning. Før brugte familien ca. 3200 liter olie om året, hvilket gav dem en udgift på 30.000 kr. Ifølge Caspers beregninger kan familien spare 14.314 kr. om året, så varmepumpen er tilbagebetalt på under syv år. 


Udover varmepumpen har familien også fået efterisoleret hulmuren og skunken samt fået et lag isolering på loftet. Også dette har de brugt håndværkere til. Familien, som består af fem personer, glæder sig til, at fyrringssæsonen for alvor kommer i gang, så de kan mærke resultatet af den ekstra isolering både på indeklimaet og på pengepungen. Leif fortæller: ”Vi kan dog allerede mærke, at yderisoleringen i hulmuren er kommet i, vi kan ikke høre lyden mere ude fra gården. Dette er en klar indikator af, at det har virket”.


Resultater

  • Årlig besparelse på 14.300 kr.
  • Tilbagebetalingstid på under syv år.