Besøg fra HusetsEnergi bekræftede allerede planlagte energiforbedringer.

Huset fra 1938 har fået den store omgang og har nu et godt isoleringsniveau, ligesom husets familie oplever en bedre komfort som resultat af den gode isolering.

Jonas Pedersen har siden 2012 moderniseret sin ejendom, som er bygget i 1938. Han har udført flere tiltag for at nedbringe energiforbruget, bl.a. er terrændækket isoleret med 300 mm sundolitt, et specielt isoleringsmateriale. Loftet er isoleret med 300 mm, og ydervæggen er flere steder isoleret indvendigt med 50-100 mm. 


Alligevel takkede han ja til et besøg af energirådgiver Casper Sønnichsen fra HusetsEnergi. ”Jeg var næsten sikker på, at det, Casper ville anbefale mig at udføre i fremtiden, allerede stod på min liste over projekter, jeg skulle i gang med. Jeg havde bare ikke nået det hele, inden han kom”, fortæller Jonas Pedersen. 


Og Jonas havde ret. Casper fremkom med forslag omkring efterisoleringen af skunken ved loftet, da der her kun var 50 mm i forvejen, ligesom Casper også anbefalede, at Jonas fik skiftet pumpen til gulvvarmen. ”Jeg vidste godt, at det var de områder, Casper ville finde frem til, men det var rart, at han bekræftede mig i, at jeg var på rette vej og havde ret i de projekter, jeg skulle gå i gang med”, fortsætter Jonas.  


Efter Caspers besøg har Jonas fået efterisoleret skunken og fået den nye pumpe op, en model Grundfos Alpha 2. Investeringen i den nye pumpe inklusiv fordelerrøret til gulvvarmen var 3.000 kr., og ifølge Caspers beregninger er denne tjent hjem på under 4 år. ”Jeg oplever ofte, at folk ligesom Jonas godt ved, hvor der skal sættes ind, for at der kan komme en bedre komfort i huset, og energiforbruget blive bragt ned, men de fleste synes alligevel, det er rart med lidt sparring og gode råd. Og så er det rart, at så mange gerne vil gøre noget for at nedbringe deres energiforbrug, for nogle kan der gå helt sport i at prøve at nedsætte forbruget, for eksempel som Jonas med udskiftning af en pumpe, men også ved efterisolering af loft, rør eller gulv. Også udskiftning af halogenpærer til LED pærer er noget mange gør, og det er virkeligt positivt”, fortæller Casper fra HusetsEnergi.


Resultater

  • Investeringen i ny pumpe tilbagebetalt på under fire år.