Handlingsplan fra online beregneren førte til efterisolering af loftet.

Frits Christensen på Mejlvang i Ringkøbing benyttede sig af muligheden for at lave en handlingsplan via online beregneren på www.husetsenergi.dk, og han har efterfølgende efterisoleret sit loft med 200 mm.

Frits’ 108 m2 store hus blev opført i 1974 med 100 mm isolering på loftet, og Frits har ikke gjort noget ved isoleringen siden. Efter at have indtastet sine forbrugstal på el-, vand- og varmeforbrug i online beregneren, genererede denne forslag til Frits, som han med fordel kunne udføre i sit hus. ”Beregneren foreslog, at jeg efterisolerede loftet med 200 mm, så der i alt kom til at ligge 300 mm. Så det har jeg gjort. Det blev glasuld, jeg valgte at bruge, og jeg lagde det selv, så det har været en billig investering”, fortæller Frits.


I alt har Frits betalt 3.000 kr. for materialerne, og ifølge beregneren kan han spare ca. 1.450 kr. om året, så tilbagebetalingstiden ligger lige på omkring to år. Familien Christensen kan allerede mærke, at den ekstra isolering har hjulpet ”Det er selvfølgelig ikke til at mærke på varmeregningen endnu, men jeg forventer helt sikkert, at denne falder, og vi kan allerede mærke at huset føles bedre at være i, så indeklimaet er mere behageligt”, fortsætter Frits.


Udover efterisolering af loftet foreslog beregneren også Frits at isolere sin hulmur: ”Ifølge handlingsplanen kunne vi isolere hulmuren og have tilbagebetalt investeringen på tre år, men jeg kan jo ikke selv isolere hulmuren, så det bliver på et senere tidspunkt, vi får en håndværker til dette”, slutter Frits.


Frits Christensen kunne bruge online beregneren hos HusetsEnergi, da hans lokale forsyningsselskaber RAH, Ringkøbing Fjernvarme og Ringkøbing-Skjern Forsyning stiller den til rådighed for deres kunder.


Resultater

  • Årlig besparelse på 1.450 kr.

  • Tilbagebetalingstid på ca. to år.