Besøg af HusetsEnergi gav kompetent rådgivning om valg af varmekilde.

Lene og Ole Nielsen i Skjern benyttede sig i juni 2015 af tilbuddet fra deres forsyningsselskab RAH om et gratis energitjek i deres bolig fra 1900.

”Vi gik med flere forskellige overvejelser omkring udskiftning af el som vores varmekilde og var egentlig mest til ideen om et træpillefyr”, fortæller Lene Nielsen.


Lene og Ole fik besøg af energirådgiver Dion Sørensen fra HusetsEnergi, og sammen med ham kom de frem til, at den mest optimale løsning for familien var en luft/ vand varmepumpe: ”Efter at have set Dions beregninger på hhv. et træpillefyr og en luft/vand varmepumpe tog min mand og jeg snakken omkring fordele og ulemper ved det ene frem for det andet, og vi kom frem til, at der er meget mere arbejde ved et træpillefyr end ved varmepumpen”


Familien Nielsen valgte en lokal håndværker fra Spjald, som kunne levere en meget støjsvag varmepumpe - noget der var vigtigt for familien: ”Vi fik den, der skulle være allermest støjsvag på markedet. Den var dog også lidt dyrere end den anslåede pris, Dion var kommet med, men vi synes altså de ekstra penge var givet godt ud – og efter pumpen har kørt siden september 2015, er vi kun blevet mere og mere glade for den beslutning”, fortæller Lene. 


Dion foreslog også familien Nielsen at efterisolere med 200 mm ekstra på loftet, og Lene Nielsen er ikke afvisende overfor dette: ”Det kan godt være, vi vælger at efterisolere på loftet, det må tiden vise. Men generelt var vi meget tilfredse med Dions besøg og hans forslag til os. Vi fik afkræftet nogle af vores tvivlsspørgsmål, og han var meget kompetent til at rådgive os. Så vi er rigtig glade for, at vi tog imod RAH’s gode tilbud”, slutter Lene Nielsen. 


Resultater

  • Investering: 125.000 kr. inkl. arbejdsløn
  • Anslået besparelse pr. år i kr.: 24.957
  • Anslået besparelse pr. år i kWh: 11.092