23.000 kr sparet i varmeudgifter efter besøg fra HusetsEnergi.

Kristian Bundgård Klemmensen kunne skifte det gamle oliefyr ud med et moderne jordvarmeanlæg og spare 23.000 kr. om året i varmeudgifter. Kristian valgte også at sætte solceller op, og den samlede årlige besparelse løb op i 35.000 kr. på energiudgifter.

Kristian Bundgård Klemmensen havde en olieregning på over 35.000 kr. på olie og 11.000 kr. på strøm om året. Kristian brugte energiberegneren på HusetsEnergi.dk og fik besøg af en energirådgiver fra HusetsEnergi, der klarlagde de økonomiske gevinster ved at udskifte oliefyret. 


Efter besøget valgte Kristian at få lagt jordvarme ned og skrottede derfor det gamle oliefyr. ”Vi valgte at få jordvarme, fordi vi havde en årlig olieregning på over 35.000 kr. og det kunne vi ikke blive ved med at holde til rent økonomisk. Efter besøg af energirådgiveren fra HusetsEnergi kunne vi se, at vi kunne spare 23.000 kr. om året ved at skifte til jordvarme”, udtaler Kristian.


Udover at der var penge at spare på varmeregningen, fandt Kristian ud af efter besøget af energirådgiveren fra HusetsEnergi, at der også var meget at spare på strømregningen og valgte derfor også at få opsat solceller på laden til produktion af strøm. ”Det er sjovt, at man kan følge med i produktionen, og vi kan nøjes med at bruge de knapper, der betyder noget for os på inverteren”, siger Kristian, da han står foran inverteren ude i bryggerset.


Kristians solcelleanlæg har endnu ikke kørt et år, men han vil formodentlig spare ca. 35.000 kr. om året i energiudgifter både på varme og strøm.


Resultater

  • Årlig besparelse på 35.000 kr eller 9,9 ton CO2.