Udfyldning af online beregneren på husetsenergi. dk resulterede i en luft/luft varmepumpe.

Knud Mølbach, kunde hos MES i Brande, har benyttet sig af muligheden for at bruge online beregneren på husetsenergi.dk, som stilles til rådighed af MES for deres kunder.

Beregneren bruges til at give husejeren et overblik over sit energiforbrug, og resultatet af indtastningerne munder ud i forslag til, hvordan husejeren kan energioptimere sit hus. 


Det 154 m2 store hus fra 1970 opvarmes af bl.a. brændeovn og el radiatorer. Knud havde igennem længere tid overvejet at få installeret en varmepumpe, og efter at have udfyldt beregneren på HusetsEnergi var valget nemt: ”Resultatet fra beregneren overraskede ikke, men det var dejligt, at jeg blev bekræftet i min egen ide om at opsætte en varmepumpe. Og så kunne jeg ud fra den estimerede besparelse se, at jeg har tilbagebetalt varmepumpen på under tre år, og når man er i min alder, så er tre år lige til at overskue”, siger Knud. 


Knud har investeret 21.000 kr. inkl. moms i luft/luft varmepumpen af mærket Mitsubishi 25’er. At det blev en Mitsubishi er ikke tilfældigt: ”Denne model kan stå på gulvet i stedet for at skulle hænge på væggen. Dette passer os godt, da den står i stuen og vender direkte ud mod vores køkken/alrum, så den varmer ca. 90 m2 op. Det er jeg ret godt tilfreds med, når forhandleren lovede den kunne opvarme ca. 100 m2”, slutter Knud.


Resultater

  • Investeringen er tilbagebetalt på under tre år.