Udfyldning af online beregneren på husetsenergi.dk resulterede i nyt pillefyr.

Resultatet af en handlingsplan fra HusetsEnergi er et nyt pillefyr hos familien Mygh i Give.

Familien Mygh er kunder hos forsyningsselskabet MES i Brande og har derigennem adgang til energiberegneren hos HusetsEnergi. Energiberegneren giver et hurtigt overblik over indsatsområder, der med fordel kan optimeres indenfor energi. Energiberegneren består af 8 steps, som udfyldes for til sidst at få forslag til indsatsområder, som kan nedbringe energiforbruget i den pågældende bolig. 


”Jeg synes bestemt, vi har fået meget ud af at benytte beregneren hos HusetsEnergi. Vi har oliefyr og har efter gennemførslen af beregneren valgt at få fyret udskiftet med et pillefyr. Ifølge smeden, som har solgt os pillefyret, sparer vi ca. halvdelen af udgifterne, vi hidtil har haft til olien. Alene hertil har vi årligt brugt 20.000 kr. og så kommer vedligeholdelse af oliefyret oveni”, fortæller Lenna Mygh. Familien får fyldt ca. 1.000 liter olie på fyret to gange om året. Ifølge beregningerne på handlingsplanen har familien tjent investeringen på pillefyret ind på fire år. 


Udover udskiftning af opvarmningskilde har familien efterisoleret nogle fritliggende rør. ”Det var meget nemt, og noget vi gjorde selv. Man tænker slet ikke over, at det er en måde at spare penge på, men faktisk så er der en del at spare ved at efterisolere sådanne rør”, fortæller Lenna videre. Familien har også haft besøg af en håndværker, som undersøgte muligheden for at efterisolere loftet, som handlingsplanen påviste var en god ide, da der kun ligger 50 mm. Desværre gør konstruktionen af skunken, at det ikke er muligt at lægge mere isolering på. 


”Når vi en dag skal sælge huset, så må det være en fordel, at der er en ordenligt og attraktiv varmekilde og at rørene er isoleret, som de skal være. Det var slet ikke så lidt handlingsplanen satte gang i af tanker hos os”, slutter Lenna.


Resultater

  • Investering i pillefyr tjent hjem på fire år.