Skifte fra oliefyr til fjernvarme gav penge på bundlinjen for Niels Freddy Pedersen.

Niels Freddy Pedersen i Ikast havde igennem læn-gere tid overvejet at få udskiftet sit oliefyr til fjern-varme, men det var først efter et besøg af rådgiver Casper Sønnichsen fra HusetsEnergi, at der kom skub i tingene.
”Jeg havde længe gået med tanken om at udskifte oliefyret, men jeg fik ikke taget mig sammen til det, men så fik jeg besøg af Casper, som lavede nogle beregninger for mig, som viste, hvad jeg kunne spa-re på at udskifte oliefyret til fjernvarme, og så gik jeg i gang”, fortæller Niels Freddy Pedersen og fortsætter: ”Jeg har talt med Casper flere gange efter besøget, og han har hele vejen igennem været rigtig flink og var rigtig godt forberedt, da han var på besøg i april 2013”, siger Niels Freddy Pedersen.


”Kablerne var klar ude ved vejen, så det var bare at tage kontakt til Ikast Værkerne, og så var opkoblingen sat i gang, så nu venter jeg spændt på den første opgørelse fra Ikast Værkerne, jeg skulle jo gerne kunne se en besparelse. Alene serviceefter-synet på oliefyret koster jo 1.500 – 1.600 kr. pr. år, så alene til dette har jeg jo betalt 15.000 – 16.000 kr. over de sidste 10 år, og det slipper jeg for i fremtiden”, fortsætter Niels Freddy Pedersen.


Udover at få installeret fjernvarme valgte Niels Freddy Pedersen at få to nye radiatorer op i kælderen, samt få isoleret ca. 12 meter rør. ”Rørene har tidligere holdt kælderen varm og tør, men efter radiatorerne er kommet op, har jeg valgt at efterisolere rørene".


"Isoleringen købte jeg på tilbud, og så har jeg selv sat det op, så det var nemt og billigt”, slutter Niels Freddy Pedersen.


Resultater

  • Energibesparelse på 4.606 kWh eller 11.698 kr. årligt.
  • Årlig Co2 besparelse på 3,25 tons.