Isolering af hulmuren viste sig at være en god investering.

Anni og Jørgen Guldager fra Grindsted har fået lavet et energitjek af deres bolig lige syd for Grindsted Engsø.

Bygningen stammer oprindeligt helt tilbage fra 1900-tallet, men den gamle gård er nu ombygget til tre separate boliger og er generelt i god isoleringsmæssig stand. Alligevel viste rapporten fra HusetsEnergi, som familien modtog fra energirådgiveren efter energitjekket, at der god økonomi i at lave nogle energiforbedringer.


”Jeg reagerede med det samme, da jeg så muligheden for Energitjek, for det har min store interesse, og jeg har tænkt meget over energirenovering” , siger Jørgen Guldager. ”Det var rart at få nogle udefra til at kigge på det, selvom jeg egentlig ikke forventede, at de kunne gøre en masse. Men de ting jeg havde i baghovedet, skubbede de lige nøjagtigt til”.


Rapporten anbefaler bl.a., at Jørgen og Anni får isoleret hulmuren. Og den anslåede investering på ca. 22.000 kr. sparer så meget varme, at den er tjent hjem på bare 3,7 år! ”Det skal vi da helt sikkert bare have gjort. Nu går vi det igennem ud fra rapporten her”, fastslår Jørgen Guldager. Noget af det gode ved det her er jo også, at man lige bliver skubbet til en ekstra gang. Jeg ved jo f.eks. også godt, at jeg skal slukke min computer hver aften, men jeg får det ikke altid lige gjort”.


Resultater

Investering på 22.000kr er tjent hjem på 3,7 år via energibesparelser.