Besøg fra HusetsEnergi satte skub i de sidste energirenoveringsprojekter.

Nyt fyr, en luft/luft varmepumpe samt en ny varmtvandsbeholder – det blev resultatet af et besøg fra HusetsEnergi.
Energirådgiveren fra HusetsEnergi besøgte i april 2014 familien i Snekkersten i deres hus fra 1963. Huset er på 124 m2 med en tilhørende udestue på 43 m2 og er den ene del af et rækkehus. Huset er godt isoleret med 300 mm på loftet og 75 mm i hulmuren og har desuden solceller på taget. Alle ruderne i huset er udskiftet til 2-lags energiruder, ligesom der er investeret i nye hårde hvidevarer.

Familien havde allerede inden besøget fra HusetsEnergi bestilt et nyt kondenserende fyr i stedet for den gamle gaskedel. Derudover har de fået en mindre varmtvands-beholder. Manden i huset fortæller: ”Efter vores 3 børn er flyttet hjemmefra, er vores behov ikke til en 110 L beholder, hvorfor vi har fået en 60 L i stedet for”

Til opvarmning i familiens vinterhave har de fået en luft/luft varmepumpe installeret af den lokale håndværker ”Vi har slet ikke tændt for vores gulvvarme derude mere, efter vi har fået luft/luft varmepumpen. Jeg må i det hele taget sige, at besøget fra HusetsEnergi til fulde levede op til vores forventninger, energirådgiveren flyttede på nogle ting hos os, som gjorde, at vi kom i gang med arbejdet”, slutter manden. 

Familien glæder sig nu til den kommende vinter, hvor de nye tiltag gerne skulle give genklang på regningen over deres energiforbrug.


”Det var tydeligt at se, at familien, jeg besøgte her, har vedligeholdt deres hus, siden de flyttede ind, og virkelig har været opmærksomme på at nedsætte deres energiforbrug. Jeg hjalp dem efter besøget med beregningerne på det nye fyr og fulgte op på investeringen i fyret, for det er klart, at et nyt kondenserende fyr ikke er en billig løsning. Til gengæld er det en løsning, som jeg er sikker på, familien bliver glade for ikke mindst til vinter”, fortæller rådgiveren fra HusetsEnergi.


Resultater

Nyt fyr, ny varmtvandsbeholder og ny luft/luft varmepumpe.